Burda 3/2015 #127 dress

«Sommer på landet» kjolen

Click here for English version

Burda Style 3/2015 #127 side view

Været har vært så sommerlig i det siste her i Asker, blomster, fugler og sol…helt nydelig! Jeg får nesten samme følelsen når jeg ser på denne kjolen, vår og blomster og en sånn landslig følelse rett og slett 🙂

Mønster

Burda_3-2015_127_tekniskJepp! En gang til er det et Burda mønster. Jeg liker Burda veldig godt, de har så mye fint, og mønster knostruksjonen er av veldig høy kvalitet. Så «spoiler alert»: det kommer til å bli mye Burda fremover også.

Burda Style 3/2015 #127 back view

Akkurat denne jeg brukte her kommer fra Burda magasinet 3/2015, #127. En forkortet versjon B.

Stoff

Ideen var å bruke vår poplin med blomster blå/brun/grønn (utsolgt) på hele kjolen:

 

Men så fikk jeg lyst til å eksperimentere litt, så jeg klippet noen deler i vår poplin med blomster blå/hvit (utsolgt):

 

Grønne knappen på siden er også fra Cotton Candy.

Burda Style 3/2015 #127 front view

Handleliste

  • Mønsteret: Burda Style 03/2015 #127
  • 1.8m – 2m poplin med blomster blå/brun/grønn (utsolgt)
  • 0.7m – 0.9m poplin med blomster blå/hvit (utsolgt)
  • Eller 2m – 2.2m hvis du vil lage hele kjolen i samme stoffet.
  • Vlieseline G785 eller lignende
  • 3 små trykknapper som syes på
  • 1 Knapp

Burda Style 3/2015 #127 side view

Syprosessen

Vanskelighetsgrad er vel lett/middels. Forstykket på skjørtet kan være litt forvirrende, men tar du det steg for steg så kommer det seg og du begynner å skjønne hva som skjer ?, annet enn det er det ganske enkelt og greit.

Jeg begynte med versjon B av kjolen men syntes den var for lang (og så ikke ut) så jeg tok 15 cm av nederkanten.

Burda Style 3/2015 #127 back view

Obs! Det er en åpning som skjæres på toppen av skjørtets fremstykke for å gjøre det mulig å ta kjolen på og av, som dekkes av en av leggene på skjørtet. Men! Leggen hjelper ikke når du går eller når det blåser ? , åpningen er for lang og du kommer til å «flashe» låret ? . Så bruk en sikkerhetsnål for å finne ut hvor mye du kan sy igjen og fortsatt komme inn og ut av kjolen, og sy det sammen så smalt du kan (føler meg mye bedre etter at jeg har gjort det).

Burda Style 3/2015 #127 front view

Resultatet

Elsker fasongen! Elsker stoffene! … men kanskje ikke sammen? Kjolen er veldig komfortabel og luftig, den er deilig å ha på, stoffet er mykt og svalt mot huden, men kombinasjonen er kanskje ikke helt meg hvis du skjønner hva jeg mener. Jeg skal gi den en sjanse, kanskje jeg kommer til å like den etterpå (jeg har jo fått en kompliment på den allerede 🙂 …).

Burda Style 3/2015 #127 side view

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *