Burda 4/2000 #128 Front close up

Lang sommer kjole i Voile

Click here for English version

Burda4-2000_128_front1

Når man elsker å sy, og eier stoffbutikken, får man lyst til å sy noe av alt i butikken 😀 Planene blir mange også! Og denne kjolen er en av resultatene. En lang sommer kjole i deilig luftig Egyptisk bomullsvoile.

Mønster

Burda_4-2000_128

Er det når noe er men enn 15 år gammel den kalles “vintage”? Da er mønstret jeg brukte “vintage” ?. Dette er mønster #128 fra Burda Style magasinet 4/2000. En lett, luftig og sommerlig kjole med en kul omslag foran (jepp, jeg er veldig glad i omslag for tiden…og i rødt… 🙂 ).

Stoff

Stoffet jeg har brukt er vår Bomull-Voile med blomster rød/hvit (utsolgt), og trengte 1.8m for å sy størrelse 38/40.

Burda4-2000_128_side1

Syprosessen

Jeg syntes ikke det var vanskelig å sy kjolen, men dette er kanskje ikke begynnernivå heller, la oss kalle det: Middels, på grunn av de to lagene foran og hvordan de syes sammen og til bakstykket.

Burda4-2000_128_back2

En ting jeg er kjempe fornøyd med her er glidelåsen. Jeg slet med dem i årevis, så fikk jeg den riktige trykkfoten og livet forandret seg, mine usynlige glidelåser er nå faktisk det!

Burda4-2000_128_front2

Hele kjolen (untatt stoffklipping) var sydd på en dag på en koselig sytreff sømmelig.no arrangerte i Røyken hvor jeg fikk lov å ta med noen stoffruller og vise frem Cotton Candy. Møtte mange flotte damer og koste meg masse. Bor du i nærheten, anbefaler jeg dette neste gang det arrangeres.

Burda4-2000_128_back1

Resultatet

Jeg liker denne kjolen veldig godt. Synes den ser kult ut med dongeri jakke over for norke sommerkvelder, eller med “flip-flops” på stranda et sted. Veldig komfortabel å ha på, og er rød! Jeg blir hektet på en farge hver vår. Det var gult i fjor, og det ser ut som det er rødt i år 😉

Burda4-2000_128_side2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *