Jersey topp med en liten overraskelse

Jersey topp front

Denne toppen var en skole oppgave på Søm og Design utdanningen jeg driver på med nå, men den kunne ikke komme på et dårligere tidspunkt enn da den kom. Vi fikk en uke på oppgaven som er ikke bare å sy toppen, men også forberede en produktmappe med research, teknisk tegning, bilde, sømbeskrivelse, mønster, prøvelapper…

Jersey topp fra siden

En uke er vel nok til det her? ja da, men! Mandag er designdag da får man ikke gjort noe av dette her, og onsdag til søndag jobbet jeg på Design By Me messa, som betyr…riktig! Jeg hadde en dag til å jobbe med dette!

Jersey topp fra siden

Jeg har aldri i mitt liv jobbet så effektivt som på denne tirsdagen ?, endret mønster, klippet stoff, sydde prøvelapper og sydde hele toppen unntatt kantingen rundt halsen. Resten gjorde jeg på torsdag kveld, på Design By Me og litt på Mandag morgen før innleveringen.

Mønster

Jersey topp teknisk tegning

Jeg tok utganspunkt i et gammelt Burda mønster som jeg dessverre noterte ikke nummeret på, en av flere vi fikk velge fra på skolen. Men hvilket som helst T-skjorte mønster med lange ermer vil funke.

Jersey topp bak

Den draperte delen konstruerte jeg selv: Jeg tegnet av forstykket en gang til, tegnet en avrunding fra sidesømmen til nederkanten på venstre siden, bestemte meg hvor jeg skal ha leggene på skulderen og spilte mønstre ut for å lage dem.

Stoff

Jeg ville ha en liten overraskelseselement på toppen min, så jeg valgte en enkel stripete jersey for nesten hele toppen, og en glad blomstrete jersey for forstykket som er under ?.

Bomullsjersey med striper

Den stripete jersey er den mykeste bomullsjersey som finnes, helt nydelig å ha på.

Bomullsjersey med blomster

Men det betyr ikke at den blomstrete er dårlig, ikke i det hele tatt, den er også myk og god, bare at den stripete er vidunderlig god! ?

Handleliste

Syprosessen

Jersey topp - overraskelses element

Raskeste toppen noensinne? Brettet leggene på øvre forstykket, la opp venstre siden og nederkanten med tvillingnål, la den vrang mot rette på nedre forstykket, tråklet stykkene sammen ved skuldrene og høyre siden, og sydde resten som en vanlig T-skjorte. Enkelt og greit ?

Resultatet

Jersey topp front

En tilsynelatende enkel stripete topp som overrasker med blomster og farger på forstykket når man beveger seg, en bra basic plagg som passer til mye.

Vi har disse stoffene i andre farger…

Stripete jersey kommer i 5 farger til:

Blomstrete jersey har vi også i 2 farger til:

Andre prosjekter du kan bruke dette stoffet til:

Disse kan rett og slett brukes til hva som helst, alt du bruker jersey til, men har er noen ideer…

GBSB Men’s T-shirtGBSB Men’s T-shirt
Faux-Wrap ShirtFaux-Wrap Shirt
Helsinki Kids dressHelsinki Kids dress

Hva synes du om å blande blomster og striper? Har du sydd noe i disse stoffene? Del gjerne bilder med oss ❤

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *