kosegenser

Høstens kosegenser i lett strikk

Vi fikk nye lett strikk stoffer med søte blomster motiver og jeg bare måtte lage meg noe av en av dem. Og fikk lyst på en behagelig koselig genser men som er litt annerledes.

Mønster

Mønstret jeg brukte kommer fra Burda Style magasinet 04/2015 #101. Jeg likte ideen veldig godt og kjøpte den lenge siden men fikk aldri sy den fordi andre ting ble dyttet foran i køen 🙂 Men nå syntes jeg den passet perfekt til dette stoffet.

Ideen er veldig kul! Du syr to topper, en lang og en kort, med et erme hver. Så tar du den lange på først, så den korte og får en hel genser som er annerledes.

Stoff

Jeg klarte ikke å velge hvilket stoff jeg skal bruke, for jeg likte alle fire (alle utsolgt), så bare tok av den jeg hadde mest av. Stoffet er lett strikk 96% polyester og 4% lycra. Jeg liker å ha den på og fant den overraskende varmere enn jeg trodde den ville bli. Kanskje det at genseren er i to lag hjelper…

Handleliste

For å sy denne genseren trenger du:

  • Mønsteret: Burda Style 04/2015 #101 (kommer i størrelser 34-42)
  • Stoff: Lett strikk med små blomster brun 1.3-1.7m avhengig av størrelsen du skal sy.
  • Tråd og tvilling-nål.

Syprosessen

Denne var (som noen av dere har sett på Snapchat) ganske enkel å sy. Man syr innsnittene på den lange toppen, og insnittet og leggen på den korte, så kjører man side-, skulder- og ermesømmene og setter inn ermene med overlock. Så legger ned øvrekantene og opp nedrekantene med tvilling-nål, et voila!

Resultatet

Selv om det er polyester er genseren veldig god og behagelig å ha på, og takket være dobbelt lag i form av to kryssende topper, er den også overraskende varmere enn man skulle tro ? Jeg er veldig fornøyd med den og har allerede brukt den flere ganger.

Har du sydd noe eller skal sy noe i et av disse stoffene? Fortell oss mer i kommentarfeltet 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *