Burda 7045

Herreskjorte i verdens beste bomull

Burda Style 7045 - Foran

Mer enn et år siden lovet jeg mannen min å sy ham tre plagg av Cotton Candy stoffer når stoffene kom. For det var nettopp helt i begynnelsen mens jeg ventet på første last med stoffer.

Burda Style 7045 - Bak

Så kom det travle dager og mannen var alt for snill til å be om plaggene sine, men endelig i slutten av i fjor valgte han stoff til første plagget: En skjorte.

Mønster

 

Jeg brukte Burda Style 7045 og sydde stil B uten lomme, et klassisk skjortemønster som jeg sydde før og likte godt, med nederkant fra Burda Style 01/2014 #127, et annet klassisk skjortemønster med avrundet nederkant og litt mer slim fit stil.

Stoff

 

Stoffet mannen min valgte var et han har lagt merke til siden rullene kom på lageret. Det var en sånn «Denne vil jeg ha» mens han bærte rullen fra lastebilen til hyllen ?. Et skjortestoff i myk Egyptisk bomull med ruter i brunt og blått. Den var deilig å jobbe med og (i følge mannen) er deilig å ha på. Knappene på skjorta er også fra Cotton Candy og heter «Kork i kritt».

Handlesliste

Burda Style 7045 - Foran

Har du lyst til å sy herreskjorte du å? Da trenger du:

  • Mønsteret: Burda Style 7045 (om du ønsker avrundet nederkant kan du bruke et annet mønster med riktig form som f.eks. Burda Style 01/2014 #127 eller du kan tegne det selv). Mønsteret kommer i størrelser 44-60.
  • 1.75m-2.25m Rutete skjortestoff i brunt/blått eller et annet skjortestoff/Egyptisk bomull poplin fra vår store kolleksjon 🙂
  • 11 «kork i kritt» knapper eller andre knapper som matcher stoffet du valgte.
  • Stivt innleggstoff (Vlieseline) til kragen og mansjettene.

Syprosessen

Skjorter krever nøyaktighet, denne var ikke noe unntak, det er mange deler som skal stemme sammen og se pent ut når den er ferdig.

Jeg tok meg tid til å planlegge hvor rutene skal ligge på plagget å sy litt saktere når jeg jobbet med kragen.

Burda Style 7045 - side

Ikke det enkleste plagget å sy, men vanskelig er det ikke. Det er bare å puste dypt, slappe av og ta den tiden du trenger, tråkle deler på plass før du syr der det trengs, da blir det bra til slutt 😉

Egentlig har jeg ikke noe mer å si her, standard skjortesøm.

Resultatet

Burda Style 7045 - Bak

Skjorta ble kjempe fin! Kunden er veldig fornøyd. Han har brukt den masse allerede og skrytet av meg til de som var interessert i å høre ?.

Så sydde jeg en til, til pappa som julegave og han ble også fornøyd…da er jeg fornøyd ?.

Her er noen andre skjortestoffer som kan være interessant:

Rødt skjortestoff med lyseblå ruter

Skjortestoff med ruter

Beige oxford skjortestoff

Oxford skjortestoff - ensfarget

Blått skjortestoff med hvite og røde ruter

Skjortestoff i Egyptisk bomull - ruter

Andre ideer du kan bruke dette stoffet til:

Burda Style 5/2011 #128Burda Style kjole med Peter Pan krage
Ready To Sew Jane shirtReady to Sew Jane skjorte
Burda Style 09/2017 #117ABurda Style rutete bluse

Har du brukt dette stoffet? eller sydde herreskjorte?

  1. Benthe stornes

    Hei. Jeg har kjøpt mønster til herreskjorte 87001. Jeg har aldri sliti så mye med et mønster. Bærestykke bak skal det være dobbelt eller skal den syes både bak og foran under kraven? Selv de i butikken slet litt når jeg snakket med de. Dårlig med bilder som viser hvordan. Kun skrift. YouTube viser slik jeg har gjort men stemmer ikke når fronten skal på. Hvis jeg kan sende deg et bilde hadde det vært fint. Mitt tlf er 95857991

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *