Simplicity Mimi G Style 8222 B

2018 Make Nine: Skinny jeans

Dere som følger «sy-snappen» har sett syingen på direkte og vet at det var en stund siden jeg sydde disse skinny jeans. Men det viser seg at sånn er livet og at jeg er som vanlig veldig optimistisk med tanken på hva jeg klarer å gjennomføre innen bestemte tidsrammer…Derfor har jeg bestemt å droppe min 2018 Make Nine lista. Jeg har sydd bare 3 plagg (jepp! t-skjortekjolen er også ferdig) og det er bare 2 måneder igjen.

simplicity8222_back1

Det sagt, jeg vil fortsatt sy alle plaggene på listen, men kanskje ikke alle i år 😀 men la oss bevege oss litt videre og snakke litt mer om disse buksa.

Jeg har brukt dette mønstret en gang før, og var egentlig fornøyd med resultatet, men noen ting var ikke helt som jeg ville ha dem og denne gangen ha jeg gjort ting litt annerledes

Mønster

Simplicity 8516

Jeg er en stor fan av Mimi G og liker mange av mønstrene hennes, og valgte å bruke en av de hun designet for Simplicity, nemlig Simplicity 8516

Stoff

 

Som før gikk jeg for Egyptisk bomull, denne gangen i form av strech gabardine i rødt! Dette stoffet har 3% Lycra i seg som gir litt stretch på tvers av stoffet. Men til denne bukse jo mer stretch jo bedre.

simplicity8222_front2

Handleliste

For å sy denne buksa trenger du:

  • Mønster: Simplicity – Mimi G Style 8222. Kommer i størrelse 32-48
  • Stoff: 1.4-1.7m Stretch gabardine, 0.4m av noe bomullslerret, poplin eller quiltestoff til lommene.
  • Vlieseline eller lignende.
  • Glidelås: 15cm.
  • 1 jeans knapp.
  • Sytråd og toppstikning/jeans tråd.

simplicity8222_side1

Syprosessen

Jaaa det er ikke like enkelt som sommerblusen, det er mange steg for å få denne ferdig. Men er det vanskelig? Nei. Det synes jeg ikke. Men det er viktig å ikke haste, ta det med ro og kose seg med prosessen 🙂 Håper videone her hjelper deg litt med saken 😉

Del1;

Del2:

Resultatet

Elsker resultatet! Jeg synes buksen sitter veldig godt og ser veldig bra ut. Den passer til flere stiler og flere farger. Men…jeg ville ha ønsket litt mer stretch. Jeg kan ta en knebøy i denne også men mer «ekstreme» bevegelser enn det er ikke så behagelige. Men betyr dette at jeg bruker den mindre enn jeg ville ønsket? Absolutt ikke! Bruker den ofte og elsker røde buksen min.

simplicity8222_back2

I slutten av video, stylet jeg buksen med:

simplicity8222_front1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *